Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aruodas.lt: būsite sužavėti – parduodamas unikalus butas, pro kurio langus matosi net 20-ies bažnyčių stogai

Pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje parduodamas erdvus trijų kambarių butas negali nesužavėti išskirtiniais vaizdais pro langą, o itin didelis plotas ir racionalus išplanavimas leis susikurti komfortiškus namus. Profesionaliai atliktas interjero dizainas ir garsių dizainerių baldai sukuria dar daugiau pridėtinės vertės.
Būstas Vilniaus senamiestyje
Būstas Vilniaus senamiestyje / Laimono Ciūnio nuotr.

„Ankstesni savininkai šį būstą įsirengė savo reikmėms, skirdami daug laiko ir lėšų: puikus išplanavimas, erdvūs kambariai, išskirtinė kokybė ir didelis dėmesys interjero detalėms“, – apie objektą sako nekilnojamojo turto brokeris Nerijus Lisauskas.

Vienas iš pagrindinių privalumų, dėl kurių šis butas buvo pasirinktas ankstesnių savininkų – vieta mieste. Šalia namų – ir senamiesčio žavesys, ir naujamiesčio šurmulys.

Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Tikrų namų pojūtis ir daug natūralios šviesos

N.Lisauskas pasakoja, kad šis butas tikrai išskirtinis, nes retai pasitaiko, kad pro savo namų langus galėtume matyti net 20 Vilniaus bažnyčių stogus. Bute yra daug langų, pro kuriuos atsiveria skirtingi senamiesčio vaizdai. Į butą patenka itin daug šviesos ne tik pro langus, bet ir stoglangius: 5 stoglangiai yra svetainėje, 4 miegamajame ir 4 vaikų kambaryje.

Nors pastatas, kuriame įrengtas butas, stovi netoli judrios gatvės, namuose yra tylu, nes didžioji dalis langų nukreipti į vidinį kiemą.

Butas įrengtas ketvirtame aukšte – tai 2008 m. pastatyta mansarda ant pastato, kuris skaičiuoja savo istoriją nuo 1940 m. Butas naujai įrengtas 2018 m.

Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Didelės erdvės ir patogus išplanavimas

Pasak L.Lisausko, lyginant su kitais trijų kambarių butais, šis būstas yra tikrai erdvus, net 94-ių kvadratinių metrų: „Iš tiesų, butas dar didesnis, nes į naudingą plotą neįsiskaičiuoja metrai, jei lubų aukštis siekia mažiau nei 1,60 m. Tokios erdvės yra prie sofos ir kitose žemesnėse mansardos vietose, kurios tinkamai išnaudotos, įrengtos sieninės spintos. 94 kv.m. yra naudojamo ploto, o visas buto plotas yra didesnis. Tiesa, lubos yra aukštos, siekia 3,7 metro.“

Bute yra du miegamieji – vienas iš jų vaikų kambarys, kuris gali būti transformuotas pagal naujų savininkų poreikius į darbo kambarį ar antrą svečių miegamąjį.

Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Patogu ir tai, kad yra du vonios kambariai, vienas sanitarinis mazgas – šalia svetainės, kitas vonios kambarys – šalia šeimininkų miegamojo.

„Toks racionalus išplanavimas leidžia atskirti svečių ir šeimininkų zonas“, – teigia brokeris.

Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Butas parduodamas su garsių dizainerių baldais

Butas parduodamas su visais nuotraukose matomais baldais, kurie sukurti garsių pasaulinio lygio dizainerių. Tai valgomojo stalas „Montis Doble“ (Olandija), kurio dizainą kūrė Gijs Papavoine – medinį paviršių laiko dvi lygiagrečios grakščios atramos. Valgomojo stalo kėdės įkvėptos skandinaviško dizaino ir baldų meistriškumo paveldo „In between“.

Miegamajame stovi danų dizainerio Viggo Boeseno sukurtas fotelis „Little Petra“ – prigludęs prie žemės, jaukiai apkabinantis ir suteikiantis poilsio jausmą. 1938 m. pristatytas baldas iš karto pelnė pripažinimą Kopenhagos baldininkų gildijos parodoje, o vėliau apdovanotas parodose Berlyne ir Niujorke.

Prie interjero priderinti šviestuvai taip pat lieka parduodame bute, nes, pasak savininkų, būtų gaila juos išvežti ir suardyti stiliaus vientisumą. Tai – sieninis šviestuvas „Mantis“, įkvėptas dizainerio Bernard Schottlander ir kiti modernūs interjero bei apšvietimo sprendimai.

Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Laimono Ciūnio nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Išskirtinis ne tik dizainas, bet ir kokybė

Virtuvės stalviršis pagamintas iš dirbtinio lieto akmens „Corian“, itin kokybiškas ąžuolinis parketas, kuriam panaudota kelių sluoksnių „Plywood“ konstrukcija.

Buto interjerui vientisumo suteikia individualiai gaminti ir projektuoti veidrodžiai, lentynos, durys, talpios sieninės spintos. Ir dar „vyšnia ant torto“ – svetainę puošia židinys su natūralaus akmens apdaila iš granito.

Pasak N.Lisausko, savininkai labai džiaugėsi garsios dizainerės Agnės Stanikūnaitės indėliu kuriant šį interjerą, jos pasiūlymais ir techniniais sprendimais.

Kadangi butas įrengtas labai kokybiškomis medžiagomis ir buvo prižiūrimas, tausojamas, nesimato jokių nusidėvėjimo ženklų. „Atrodo kaip naujas“, – tvirtina nekilnojamojo turto brokeris.

Butas yra šiltas, įrengtas ekonomiškas šildymas dujomis, kuri galima reguliuoti pagal savo poreikius. Vieta automobiliui – šalia namo.

Tai – kokybiški, stilingi namai, laukiantys savo naujų šeimininkų, neabejotinai pamilsiančių ir įvertinsiančių šių namų vertę.

Peržiūrėti daugiau buto nuotraukų galite lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius