Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES sankcijomis vėl taikosi į rusų laivus: įvardijo, ką nori apriboti

Europos Sąjunga (ES) pasiūlė įvesti apribojimus 11 laivų, kurie remia Rusiją kare su Ukraina. Naujieji apribojimai apimtų draudimą įplaukti į ES uostus ir inkaravietes, taip pat apsunkintų logistiką, nes jiems būtų draudžiama naudotis tam tikromis Europos bendrovių paslaugomis, rašo „Unian“.
Rusijos laivas „Komuna“
Rusijos laivas „Komuna“ / Telegram

Agentūra „Bloomberg“ rašo, kad tarp laivų, kuriems taikomos sankcijos, yra 4 degalų tanklaiviai, 2 naftos tanklaiviai, 2 dujų saugyklos, skirtos „Novatek“ suskystintų gamtinių dujų perkrovimo Kamčiatkos pusiasalyje projektui, ir krovininis laivas. Vienas iš jų – Baltijos jūroje sudužęs tanklaivis „Andromeda Star“, turėjęs negaliojantį Europos draudimą.

Tokiais pasiūlymais ES stengiasi atimti iš Rusijos galimybes apeiti nustatytas Rusijos naftos kainų ribas, pasitelkiant šešėlinį laivyną, ir apriboti laivų, dalyvaujančių gabenime prekių, iš kurių gaunamos pajamos Rusijos karo mašinai.

Apribojimai būtų taikomi draudimui ir techninei pagalbai, įskaitant „bunkeriavimo, laivų aprūpinimo, įgulos keitimo, krovinių pakrovimo ir iškrovimo, vilkimo paslaugas“. Europos tiekėjams taip pat būtų draudžiama perkrauti krovinius iš vieno laivo į kitą.

Sankcijos apsunkintų šiems laivams ir degalų įsigijimą.

Į tą patį sankcijų paketą, kuris būtų 14-asis, Europos Komisija pasiūlė įvesti ir sankcijas keliems suskystintų gamtinių dujų (SGD) projektams bei uždrausti Rusijos SGD perkrovimą iš ES į trečiąsias šalis.

Europos eksportuotojų būtų paprašyta sugriežtinti prekybos kontrolę. Jie galėtų būti patraukti atsakomybėn, jei nesugebėtų užkirsti kelio, trūktų patikrų.

Tokiems apribojimams turi vienbalsiai pritarti 27 bloko valstybės narės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius