Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karščiavęsis NBA čempionų lyderis mėtė daiktus į aikštę, bet liko nenubaustas

NBA čempionų titulą ginantys „Denver Nuggets“ krepšininkai buvo įstumti į sudėtingą padėtį, o pralaimėjimo akivaizdoje neatlaikė vieno iš komandos lyderių Jamalo Murray nervai.
Jamalas Murray
Jamalas Murray / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

„Nuggets“ praėjusią naktį namuose net 80:106 nusileido „Minnesota Timberwolves“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka jau 0-2. Maža to, kiti du susitikimai bus žaidžiami Mineapolio „Target Center“ arenoje, tad „vilkai“ turi šansą eliminuoti čempionus dviem pergalėmis savų sirgalių akivaizdoje.

Antrajame susitikime „Timberwolves“ pavyko pažaboti vieną aštriausių „Nuggets“ ginklų J.Murray, kuris pirmuosius taškus pelnė tik antrojo kėlinio viduryje, o susitikimą užbaigė su 8 taškais bei vos 3 pataikytais metimais iš 18 (3/14 dvit., 0/4 trit., 2/2 baud.) ir 4 klaidomis.

Maža to, kanadietis nesitvardė ir ėmė mėtyti daiktus į aikštę.

Antrajame kėlinyje, jo komandai jau atsiliekant beveik 20 taškų, J.Murray teisėjo kryptimi paleido rankšluostį.

Po kelių atakų jis sviedė į aikštę ir raumenims sušildyti naudojamą pakuotę, kuri atsidūrė ant parketo buvusiems žaidėjams po kojomis. Šį epizodą užfiksavo ir TNT televizijos kameros.

Tiesa, J.Murray už tai liko nenubaustas. Jo veiksmų nepastebėję arbitrai neskyrė techninių pražangų „Nuggets“ gynėjui.

Tai išprovokavo „Timberwolves“ atstovų pyktį po rungtynių.

„Nepamačiau, kai tai įvyko, o kiek supratau, to nepamatė ir teisėjai. Tad jie negalėjo skirti techninės pražangos, jei to nematė. Bet mes bandėme paaiškinti jiems, kad sirgaliai neturi raumenis šildančių pakuočių, tad akivaizdu, jog ji atskriejo nuo suolo. Teisėjai su tuo sutiko, – aiškino Minesotos komandos vyr. treneris Chrisas Finchas.

– Tai nepateisinama ir pavojinga. Tikiuosi, kad tai buvo tik klaida, o ne tyčinis veiksmas, nukreiptas prieš teisėjus. Tačiau neturime leisti tam pasikartoti.“

Po rungtynių išleistame teisėjų paaiškinime konstatuojama, jog J.Murray už savo veiksmus nusipelnė gauti techninę pražangą.

Supykęs J.Murray, kuris per pirmas dvejas rungtynes su „Timberwolves“ rinko po 12,5 taško ir pataikė 9 metimus iš 32, po susitikimo atsisakė bendrauti su žiniasklaida ir paaiškinti savo veiksmus.

Tačiau neabejojama, kad aiškintis jam teks ne tik prieš žurnalistus, bet ir prieš NBA lygos atstovus, kurie svarsto nubausti „Nuggets“ vedlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius