-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27

Disputas dėl Edmondo Sumnerio ateities „Žalgiryje“: pasilikti nereikia paleisti

15min laidoje PIKENROLAS – Lino Kleizos ir Jono Mačiulio diskusija dėl Edmondo Sumnerio žaidimo Kauno „Žalgiryje“ efektyvumo ir šio krepšininko ateities Eurolygos turnyre.

Penkerius metus NBA aplinkoje praleidęs Edmondas Sumneris praėjusio lapkričio pabaigoje papildė Kauno „Žalgirį“, o ryškiausiomis spalvomis sužibėjo praėjusios savaitės akistatoje su Bolonijos „Virtus“.

Pergale pažymėtame žūtbūtiniame mūšyje 28-erių metų 193 cm ūgio iš Detroito kilęs gynėjas per 16 minučių pelnė 16 taškų.

Svečius iš Italijos 96:81 pranokę Lietuvos čempionai išsaugojo įkrintamųjų viltį, kurią po dviejų dienų sustiprino 94:76 suduotas smūgis Vitorijos „Baskonia“ atstovams.

„Mano požiūriu, tai viena kregždė – dar ne pavasaris, – 15min laidoje PIKENROLAS apie E.Sumnerio sezono mačą prieš „Virtus“ šyptelėjęs sakė Jonas Mačiulis. – Kito sezono „Žalgiryje“ aš Edmondo Sumnerio nematau. Kuo jis galėtų padėti „Žalgiriui“? Komandoje jis yra jau keturis mėnesius, o Eurolygoje gerai sužaidė tik dvejas rungtynes, „Betsafe-LKL“ čempionate – pusantrų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

„Aš matęs įvairių variantų iš NBA, bet Edmondas tikrai stringa prie FIBA taisyklių, – tęsė J.Mačiulis. – Taip, jis yra labai greitas žaidėjas, bet ką jis aikštelėje daro išties gerai? Stabilaus metimo nėra, lieknas sudėjimas, tad gero kontakto varžovui duoti negali. Kartais perima kamuolį ir nubėga į greitą ataką, o kartais iš greito žaidimo pridaro klaidų. Galbūt jam reikia dar poros mėnesių, bet aš nematau, kad jis Eurolygoje galėtų duoti kažką daugiau. Manau, kad Edmondo atlyginimas nėra mažas, o už tokius pinigus „Žalgiris“ gali įsigyti geresnį žaidėją, kuris komandai duotų didesnę naudą.“

20 mačų Eurolygoje sužaisti spėjęs E.Sumneris keturiskart peržengė dviženklę pelnytų taškų ribą – dukart po 14 taškų įmetė į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį, 15 taškų išvykoje atskaičiavo „Barcelona“ ekipai, o geriausią mačą sužaidė prieš „Virtus“ – 16 taškų.

Pirmą sezoną Senajame žemyne rungtyniaujantis E.Sumneris per 13 minučių renka po 6,4 taško (39,6 proc. dvit., 42,6 proc. trit., 81,8 proc. baud.), atkovoja po 1 kamuolį, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo, klysta po 2 kartus, fiksuoja 3,5 naudingumo balo statistiką.

Nepaisant kuklios statistikos, Linas Kleiza paprieštaravo ilgamečiam savo bičiuliui ir komandos draugui J.Mačiuliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius