Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penktųjų rungtynių karjeroje dar nepralaimėjęs Šaras: „Aikštelėje turėsime palikti viską“

Visus keturis lemtingus penktuosius Eurolygos ketvirtfinalių mūšius per karjerą laimėjęs Šarūnas Jasikevičius šią atkarpą bandys pratęsti trečiadienio vakarą. Tiesa, šįkart Stambulo „Fenerbahče“ treneriui teks padaryti tai, ko nepavyko dar nė vienam Eurolygos klubui istorijoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Trečiadienis | „Monaco“ – Stambulo „Fenerbahče“ | 20:00 | Monako Kunigaikštystė

Nuo 2009-ųjų metų Eurolygos ketvirtfinaliai yra žaidžiami iki trijų pergalių, o Šarūnas Jasikevičius lemiamus penktuosius serijos mačus yra laimėjęs visus keturis kartus.

Dukart jis tai padarė kaip žaidėjas – 2012-aisiais su Atėnų „Panathinaikos“ ir 2013-aisiais su „Barcelona“, bei dukart kaip vyriausiasis treneris – 2021 ir 2022-aisiais metais su „Barcelona“.

Vis dėlto šįkart Šarui bilietą į finalo ketvertą teks iškovoti „Monaco“ arenoje „Gaston Medecin“, o per istoriją dar nė viena komanda nėra laimėjusi penktųjų rungtynių išvykoje. Visus 18 kartų triumfavo namų komanda.

„Turime stengtis ir penktąsias serijos rungtynes žaisti su tokia pat aistra ir užsidegimu. Tuo pačiu turime stengtis apsunkinti „Monaco“ gyvenimą. Kitas dalykas – puolime turime rasti geresnių variantų užpulti, turime žaisti komandiškiau, o galiausiai – aikštelėje privalėsime palikti viską“, – prieš lemiamas serijos rungtynes Monako Kunigaikštystėje sakė Š.Jasikevičius.

Šaro treniruojama „Fenerbahče“ ketvirtfinalio seriją Monake atidarė pergale per pratęsimą 95:91, antrąsias rungtynes pralaimėjo 88:93, tačiau iškovojo pergalę trečiajame susitikime Turkijoje rezultatu 89:78.

Stambulo krepšininkai arti pergalės buvo ir ketvirtoje akistatoje (62:65), kuri buvo paženklinta po susitikimo įvykusiu vietos sirgalių ir „Monaco“ žaidėjų konfliktu.

„Tai yra penktosios serijos rungtynės, kuriose svarbios bus visos mažos detalės, – prieš dvikovą sakė „Fenerbahče“ puolėjas Nigelas Hayesas-Davisas. – Svarbus bus kiekvienas taškas, kaip ir kiekvienas atkovotas kamuolys, kiekviena ataka, kiekvienas varžovo atitvėrimas nuo kamuolio ar kiekviena klaida. Tai – „gyvenk arba mirk“ rungtynės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius